УА !!! ЗА АЛФИТЕ

Овој Блог е направен со цел да се воспостви комуникација и размена на мислења на „клиентите“ кои се малтретирани од страна на АЛФИТЕ. Па затоа ве молам сите вас кои имате коментари или знаете начин на кој сите ние Ромите и другите етникуми да изнесете ваше мислење.

Tuesday, July 18, 2006

Трајан Бекиров

Пред две недели Трајан Беќиров заедно со неговиот другар, Орхан Исени, застанале да се греат на оган од запален контејнер до автобуската станица во Карпош 4. Слушнале истрели од полицијата и почнале да бегаат.

Трајан беше напред и избега, а јас се вратив назад, така раскажува Орхан, присетувајќи се на моментот кога за последен пат го видел својот другар, жив.

Според МВР, двајцата биле забележани како крадат од автомобили и затоа Алфите сакале да ги уапсат. Во бегството Трајан исчезнал.

Полицијата немаше никакви информации за исчезнатото дете цели две недели.

Семејството Беќирови заедно со неколку стотина Роми од Скопје, Тетово, Гостивар и Куманово, протестираа пред Собранието со цел да ги поттикнат службите да им го најдат синот. [A1]

0 Comments:

Post a Comment

<< Home