УА !!! ЗА АЛФИТЕ

Овој Блог е направен со цел да се воспостви комуникација и размена на мислења на „клиентите“ кои се малтретирани од страна на АЛФИТЕ. Па затоа ве молам сите вас кои имате коментари или знаете начин на кој сите ние Ромите и другите етникуми да изнесете ваше мислење.

Wednesday, July 19, 2006

Известување за мирен протест

Почитувани,

• Политичката партија Сојузот на Ромите огранок Гостивар;
• Невладините организации Еснавска заедница на Ромите – Гостивар;
• ХДЗР ,,Месечина,, - Гостивар, Центар за заштита на правата на Ромите – Гостивар;
• Женската асоцијација на развој (ЖАР) -Гостивар;


ќе организираат мирен протест во знак на незадоволство од начинот на кој се однесуваат одредени поединци припадници на единицата за брза интервенција „Алфи“.

Поврзан со последниот настан случен во ноќта помеѓу 17-18.07.2006 год. Кога 3 (тројца) припадници на единицата за брза интервенција ,,Алфи,, предизвикале немил настан каде било употребено физичка сила и огнено оружје од страна на ,,Алфите,, на тројца цивили припадници на Ромската етничка група.

Мирен протест ќе се одржи на ден 19.07.2006 год во Гостивар, од раскрсницата ,,Панче Поповски,, и ,,Страхиња Симоноски,, (ОУ ,,Браство Единство) во правец до пред полициската станица во Гостивар, во период од 13,30 до 14,30

18.07.2006 год Со Почит
Г О С Т И В А Р од организаторите

0 Comments:

Post a Comment

<< Home